Nyheter

2019-06-07
Redan för 15 år sedan väcktes en tanke av den äldre generationen Gidebor, att d...
Page-part not found : PagePostNews

Tysk regi på Björna Camping

SÄSONGEN 2019 ÄR CAMPINGEN STÄNGD

THE CAMPINGSITE IS CLOSED SUMMER 2019

TYSK REGI PÅ BJÖRNA CAMPING:

Campingen i Björna har inte många år på nacken och med fjolårets regnsommar var det väl knappasat självklart att Tilo Heldner och Barbara Eddelbuttel ville fortsätta ett år till. Därför ställdes också lite blygsamt frågan från ekonomiska föreningen på byn om paret skulle kunna tänka sig att prova driften ett år till.

Svaret de fick var både glädjande och överraskande - inte minst med tanke på att paret knappast hade täljt guld förra sommaren.

Vi tänker långsiktigt och bad om att få ett arrende på fem år. Då har vi möjlighet att kunna investera lite eftersom, säger Tilo, som utan att avslöja för mycket berättar att förra sommaren knappast blev någon större succé rent ekonomiskt.

Köket blev inte färdigt förrän säsongen nästan var slut, säger han, samtidigt som han glatt konstaterar att direkt när campingen och nya köket öppnades i år, kom det bra med lunchgäster.

Vi har som specialitet att servera tysk grillkorv, currywurst, med pommes varje dag, säger han och skrattar, samtidigt som han säger att det naturligtvis även finns en dagens att erbjuda.

Paret Heldner och Eddelbuttel kom till Björna för bara ett och ett halvt år sedan, men säger sig redan vara fast beslutna om att bo kvar på orten.

Vi trivs här och nu börjar vi även kunna språket, eftersom vi har studerat på Komvux i vinter. Nu tror jag att det ska bli en kanonsommar, säger den utbildade kocken, vars sambo dessutom har en halvtidstjänst på en restaurang i Örnsköldsvik.

Avsikten är att campingen ska hålla öppet fram till slutet av september - och redan nu tar man emot både husvagnar, lunch- och fikagäster.
/Torbjörn Berlin/OA