Nyheter

2015-09-17
Efter dagens bortamatch mot Myckelgensjö står det definitivt klart att Björna IF...

Urskogsloppet

2015 års Urskogslopp avgjort!
Ett stort grattis till årets vinnare i respektive klass. På både herr- och damsidan försvarade fjolårssegrarna sina titlar. Olof Häggström från Umeå vann i år på tiden 1:26:38 och den omöjliga Johanna Bergman tog hem sin fjärde seger, på fem starter, på tiden 1:32:39. Det senare är en rejäl putsning av damrekordet även om man räknar in tiden för den gamla bansträckningen, imponerande!
Urskogsloppet 2015 slog sitt gamla rekord i antal startande. I år kom 293 deltagare till start varav 285 fullföljde.
Lilla Urskogsloppet är som vanligt en succé. Totalt kom 113 st barn till start på våra två barnlopp. Alla deltagare fick medalj och drickchoklad vid målgång.
Kommentera gärna loppet, dess fördelar och utvecklingsmöjligheter på facebook eller till info@urskogsleden.se. Vi uppskattar era kommentarer och försöker bli lite bättre för varje år. Vi hoppas ni hade en trevlig upplevelse och väl mött igen 2016, alltid lördag innan midsommar!
Tack alla deltagare, sponsorer och funktionärer! Det är Ni som gör loppet möjligt!

Urskogsloppet är ett motionslopp på enkla stigar som går genom en fantastisk urskogsmiljö i Örnsköldsviks kommun. Längden är 19,7 kilometer. Starten är i Backe/Berg och målgången är i Björna centrum vid Biggevallen. Alldeles i närheten av målområdet pågår också Björnadagen med dess aktiviteter där prisutdelningen för Urskogsloppet sker. Motionsloppet går längs en del av vandringsleden Urskogsleden.
Detta är sjunde året som loppet arrangeras. En bättre och mer unik plats för att arrangera ett motionslopp bör vara svårt att hitta. Förhoppningarna är att detta skall fortsätta vara ett årligt återkommande arrangemang med en ständig utveckling. Viktigt att tänka på, är att loppet till största del går på väldigt enkla stigar över stockar sten och ris, vilket gör att banan inte är helt jämn. Dessutom finns det platser där terrängen är våt.
I samband med Urskogsloppet arrangeras också Lilla Urskogsloppet och Knatteloppet för barn upp till 13 år.