Nyheter

2015-09-17
Efter dagens bortamatch mot Myckelgensjö står det definitivt klart att Björna IF...

BJÖRNA IF VINNER DIVISION 4

Efter dagens bortamatch mot Myckelgensjö står det definitivt klart att Björna IF vinner division 4 och tar steget upp i division 3. Ett historiskt avancemang då föreningen aldrig varit högre upp än division 4. En makalös insats då man både stod pall för favoritskapet samt den egna uttalade målsättningen. Långsiktighet och kontinuitet är nyckelorden vilket bevisas i dagens match där 8 av 11 spelare spelade från start redan för fyra- fem år sedan. Ett stort och härligt ögonblick i grabbarnas karriärer där man bör ha vunnit en serie under sin karriär. Känslan är fantastisk i och med att det handlar om att vinna och det har vi ju känt att det spelar ingen roll om man blir tvåa, trea eller sjua utan det är förstaplatsen som gäller. En stark insats av föreningen som vågat och trott på långsiktighet där nyförvärven kan räknas på en enda hand under fem år vilket är fantastiskt!

Dagens match var en avslagen historia där Björna inte gjorde mer än nödvändigt. Man släppte inte till ett enda avslut mot eget mål och efter 1-0 i halvtid kunde Björna rinna undan i den andra halvleken där Mikael Sellin gjorde fyra mål totalt.

Sammanfattningsvis är matchen inte mycket att säga om. Mikael Sellin sticker så klart ut och gör fyra mål där tre av dem var riktigt snygga. Nu återstår två matcher och härnäst väntar Frånö på hemmaplan nästa lördag.

Tre bomber: Mikael Sellin
Två bomber: Emil Thors
En bomb: Martin Åberg